Tárgyalóasztal - A leggyakoribb hibák

Mik a leggyakoribb hibák, amit elkövetünk a tárgyalóasztal beszerzésekor?

Mire figyeljünk, mik a fontos szempontok?

Hogyan lehet praktikusan elhelyezni egy tárgyalóasztalt?

Hogyan oldjuk meg az elektromos csatlakozást és a kábelelvezetést egy nagyméretű tárgyalóasztal esetében?

 

1) A leggyakoribb hiba: pontatlanul határozzuk meg, hogy hány fős tárgyalóra van szükségünk.

 

Határozzuk meg pontosan, hogy hány főt kívánunk leültetni! Teljesen felesleges egy nagy helyigényű, sokfős asztalt vásárolni, ha az kihasználatlan marad, viszont az „összepréselődve meetingelünk” megoldás sem túl szerencsés. Sokan beleszeretnek egy tárgyalóasztalba a kinézete miatt, és a praktikumot a háttérbe szorítják. A jó megoldás ilyenkor tovább nézelődni a piacon és megtalálni azt a bútort, ami mindkét fajta igénynek megfelel.

 

2) A tárgyalóhelyiség és az asztal formailag nem passzolnak

 

Manapság a minimal-design és a szögletes formák hódítanak, de egy szögletes irodában sokkal jobban mutat egy íves asztalforma. Főleg akkor kellemetlen az összhatás, ha egy viszonylag kis helyiségbe teszünk be egy arányiban nagy tárgyalóasztalt. Ilyenkor az asztal szinte a falak vonalait követi, és majdhogynem „bepréselve” érezhetjük magunkat.

Természetesen fontos a jó helykihasználtság, de ezt ne az összkép és a közérzetünk rovására tegyük!

Ha elkerülhetetlen a kis helyiség-nagy asztal kombináció, akkor válasszunk egy szellős lábszerkezetet, ami nem „kockásítja” tovább a látványt. A bútorlap láb erre nem alkalmas, tehát rendeljünk inkább T-láb- vagy csőlábszerkezetes asztalt. Egyébként egy téglalap alakú irodába ovális, vagy ellipszis asztal ideális, egy négyzet alakúba a kerek formák praktikusak.

 

3) Túl nagy tárgyalóasztalt teszünk egy kis helyiségbe

 

Rajzoljuk ki a helyiséget és a betervezett tárgyalót méretarányosan! Ki fognak jönni azok a hibák, amit a „fejünkben” nem vettünk észre.

Gyakori tévedés, hogy nem számolnak az ügyfelek megfelelő közlekedőfolyosóval, illetve beülési távolsággal. Ha nem hagyunk minimum egy métert a fal mellett, akkor nehézkes lesz a közlekedés. Ha lekerekítjük a tárgyalóasztal sarkait, az kényelmesebb jövés-menést és kevesebb kék-zöld foltot eredményez.

 

4) Nem gondoskodunk az elektromos vezetékek eltüntetéséről

 

Lehangoló látványt tud nyújtani egy méregdrágán berendezett helyiség, amiben a kábelek összevissza tekeregnek.

Használhatjuk a hagyományos, asztal alatti kábelcsatornát, amivel el tudjuk vezetni a zsinórokat a lábazaton belül, de ami az igazi újdonság, az egy speciális konnektor aljzat, ami egy gombnyomással kiemelkedik az asztalból, és az elektromos csatlakozáson kívül hálózati kábel-, illetve videokimenet is található rajta. Így bárki kényelmesen használhatja a laptopját egy tárgyalás során.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége a berendezési terv elkészítéséhez, vagy további ötleteket szeretne, kérjen ingyenes helyszíni felmérést, vagy látogasson el bemutatótermünkbe! Szakértő kollégáink ellátják az összes szükséges tanáccsal és segítenek megtervezni irodáját.

 

 

 

Kínálatunk

Íróasztalok

Panellábas íróasztalok
  Fémlábas íróasztalok
  Kiegészítő ívek
  Call center

Tárgyalóasztalok

 

Irodai szekrények

Ajtós szekrények
  Nyitott polcok
  Üvegajtós szekrények
  Tolóajtós szekrények
  Akasztós szekrények
  Fiókos konténerek

Irodai székek

Forgószékek
  Tárgyalószékek
  Vezetői székek
  Fotelek, kanapék

Recepciók

 

Vezetői bútorok

 

Adatkezelési tájékoztató