Milyen magas szekrényeket vegyek?

A szekrények elengedhetetlen fontosságúak bármely iroda berendezéséhez, hiszen több-kevesebb irattárolásra mindenütt szükség van.

Sokszor tanácstalanok vagyunk, hogy milyen szempontok alapján válasszuk ki a legpraktikusabb típusokat. A túl sok, magas szekrény leszűkíti a teret, ha viszont keveset rendelünk, akkor nem férnek el az irataink.

Hogyan oldjuk meg úgy ezt a problémát, hogy esztétikailag és praktikum szempontjából is jól járjunk? Ezekre a bonyolult kérdésekre próbálunk egyszerű válaszokat adni.

A leggyakoribb hiba, ha nem mérjük fel az igényeket, nem kérdezzük meg a kollégákat, hanem csak „blindre” rendelünk szekrényeket. Attól, hogy a beszerző esetleg kevés irattal dolgozik, egy másik munkaterületen tevékenykedő kollégája dolgozhat a duplájával! Szóval, ne magunkból induljunk ki, hanem mérjük fel az igényeket.

A másik, szintén ehhez a ponthoz kapcsolódó „malőr”, ha csak a jelennel gondolkozunk. Sajnos a dokumentumoknak megvan az a sajátos szokásuk, hogy szaporodnak, azaz évről-évre egyre több és több iratot kell majd tárolnunk.

Amikor új bútorokat veszünk, célszerű egy pár évre előre tervezni, úgyhogy kalkuláljunk csak szépen 10-15%-kal a jelenlegi tárolókapacitásunk fölé! Az utólag bepréselt aktatárolók rontják az irodai összképet, ráadásul utólag nehezebb felfelé terjeszkedni, inkább vegyünk elsőre magasabb aktatároló szekrényeket!

Persze, most felmerülhet egy jogos probléma: a magas szekrények leszűkítik a teret, és olyan hatást keltenek, mintha össze lennénk préselődve az irodában. A megoldás: váltogassuk egymással a zárt, ajtós szekrényeket, és a kombinált ajtós-polcos, illetve a teljesen nyitott, polcos elemeket.

Így sokkal szellősebb lesz a tér, mégis nagy marad a tárolókapacitásunk.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége a berendezési terv elkészítéséhez, vagy további ötleteket szeretne, kérjen ingyenes helyszíni felmérést, vagy látogasson el bemutatótermünkbe! Szakértő kollégáink ellátják az összes szükséges tanáccsal és segítenek megtervezni irodáját.

 

 

 

Kínálatunk

Íróasztalok

Panellábas íróasztalok
  Fémlábas íróasztalok
  Kiegészítő ívek
  Call center

Tárgyalóasztalok

 

Irodai szekrények

Ajtós szekrények
  Nyitott polcok
  Üvegajtós szekrények
  Tolóajtós szekrények
  Akasztós szekrények
  Fiókos konténerek

Irodai székek

Forgószékek
  Tárgyalószékek
  Vezetői székek
  Fotelek, kanapék

Recepciók

 

Vezetői bútorok

 

Adatkezelési tájékoztató