Milyen legyen az asztalom?

Az irodák berendezésekor az íróasztal a legelső tétel, amit az ügyfelek kiválaszanak. „Egyenes legyen, vagy, íves, netán L-alakú? Milyen lábszerkezetet válasszak?

Hogyan helyezzek el elegendő munkahelyet egy adott térben úgy, hogy az ne legyen túl zsúfolt?”


Ezek általában a leggyakrabban elhangzó kérdések, amikre próbálunk gyakorlatias választ adni. A legfontosabb adat, hogy hány munkahelyre van szükség és milyen típusú munkát fognak végezni az ott dolgozók.


Sokan azt gondolják, hogy az adminisztratív munka egy kaptafa, semmi különbség nincs irodai munka és irodai munka között. Óriási hiba az ilyenfajta gondolkodás, és előre vetíti a kényelmetlen munkakörülmények miatt zsörtölődő kollégák tömkelegét.


Az adminisztratív munka jellege meghatározza a helyigényt. Hogy egy példát mondjunk, egy informatikusnak általában elegendő egy kisebb asztalfelület, hiszen szinte csak a számítógéppel dolgozik, egy könyvelő viszont nagy asztalfelületet igényel a papírmunka miatt.

Így, ha az íróasztal formájának kiválasztásánál tartunk, ésszerűnek tűnik, hogy egy informatikusnak egy kisebb, egyenes íróasztalt válasszunk, míg egy könyvelő egy nagyobb, L-alakú íróasztallal lenne boldog.

A második nagyon lényeges adat maga a helyszín, méretekkel, elhelyezkedésekkel. A dolgozók azt kedvelik, ha a természetes fény balról jön – feltéve, ha jobbkezesek- és általában senki nem szeret háttal ülni sem az ajtónak, sem a többi munkatársnak.

A közlekedőfolyosóknak minimum 65 cm széleseknek kell lenniük, de 90 cm az ideális. Ugyanígy egy szék helyigénye is 90 cm a fal és az asztal között.

A végzendő munka típusa is meghatározhatja az elrendezést. Egy callcenter esetében – vagy ha valaki nagyon sokat telefonál – nem praktikus az egyes munkahelyeket túl közel tenni egymáshoz, mivel ez zavarni fogja a kommunikációt.

Szintén fontos tudni, hogy egy adott munkahelyhez mekkora aktatároló szekrényt szeretnének. Tapasztalatunk szerint szinte mindenki azt kedveli, ha karnyújtásnyira elérhetőek a legfontosabb dokumentumai.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége a berendezési terv elkészítéséhez, vagy további ötleteket szeretne, kérjen ingyenes helyszíni felmérést, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!

Szakértő kollégáink ellátják az összes szükséges tanáccsal és segítenek megtervezni irodáját.

 

 

 

Kínálatunk

Íróasztalok

Panellábas íróasztalok
  Fémlábas íróasztalok
  Kiegészítő ívek
  Call center

Tárgyalóasztalok

 

Irodai szekrények

Ajtós szekrények
  Nyitott polcok
  Üvegajtós szekrények
  Tolóajtós szekrények
  Akasztós szekrények
  Fiókos konténerek

Irodai székek

Forgószékek
  Tárgyalószékek
  Vezetői székek
  Fotelek, kanapék

Recepciók

 

Vezetői bútorok

 

Adatkezelési tájékoztató